Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

VEGAN, ΜΠΙΣΚΟΤΑ / ΚΕΙΚ, ΠΡΩΙΝΑ / BRUNCH

Κέικ με γλυκοπατάτα

Επίπεδο δυσκολίας
40%

ΥΛΙΚΑ

  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε την πατάτα γύρω γύρω και την βάζουμε για 40 λεπτά στο φούρνο ή για 5 λεπτά στο μικροκυμμάτων.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας με 2 κουταλιές αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά (εναλλακτικά για την vegan εκδοχή το chia σε 5 κουταλιές νερό και το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό και μετά το ρίχνουμε στο μπολ), προσθέτουμε και στις δύο εκδοχές τη ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το φουντουκοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ με ένα πιρούνι πατάμε την πατάτα αφού έχουμε βγάλει τη φλούδα και την προσθέτουμε και αυτήν στο μπολ.
  • Ρίχνουμε το μπέικιν, το γάλα, το κακάο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τις σταγόνες με το αλεύρι.
  •  Το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι αν το βάλουμε μέσα στο κέικ στεγνό.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.