Επίπεδο δυσκολίας
40%
ΥΛΙΚΑ
- 1 γλυκοπατάτα
- 3 αυγά ή 2 κουταλιές της σούπας chia
- 180γρ. φουντουκοβούτυρο
- 250γρ. ζάχαρη καρύδας
- 500γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρα
- 150γρ. γάλα φουντουκιού
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε την πατάτα γύρω γύρω και την βάζουμε για 40 λεπτά στο φούρνο ή για 5 λεπτά στο μικροκυμμάτων.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας με 2 κουταλιές αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά (εναλλακτικά για την vegan εκδοχή το chia σε 5 κουταλιές νερό και το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό και μετά το ρίχνουμε στο μπολ), προσθέτουμε και στις δύο εκδοχές τη ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το φουντουκοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ με ένα πιρούνι πατάμε την πατάτα αφού έχουμε βγάλει τη φλούδα και την προσθέτουμε και αυτήν στο μπολ.
- Ρίχνουμε το μπέικιν, το γάλα, το κακάο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τις σταγόνες με το αλεύρι.
- Το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι αν το βάλουμε μέσα στο κέικ στεγνό.