Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΠΡΩΙΝΑ / BRUNCH

Scotch eggs

Πρωινά / Brunch
Επίπεδο δυσκολίας
60%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Σε ένα κατσαρολάκι που βράζει το νερό, βάζουμε τα αυγά για 5 λεπτά ακριβώς.

  • Κατευθείαν μετά το πεντάλεπτο, τα μεταφέρουμε σε μπολ με παγάκια και κρύο νερό.

  • Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.

  • Τα βάζουμε στο ψυγείο.

  • Βγάζουμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε πάρα πολύ, ιδανικά θα είναι να τα πατήσουμε και με το εργαλείο που έχουμε για να πιέζουμε τις πατάτες για πουρέ.

  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο.

  • Πλάθουμε, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

  • Πλάθουμε μια μπάλα με το μείγμα  από το λουκάνικο και το βάζουμε πάνω σε μια μεμβράνη, το πατάμε να γίνει σαν μπιφτέκι με πάχος περίπου μισό εκατοστό.

  • Περνάμε το αυγό από το αλεύρι και το βάζουμε στο κέντρο του «μπιφτεκιού».

  • Σηκώνουμε τη μεμβράνη από τη μέση και διπλώνουμε σιγά σιγά.

  • Το τυλίγουμε όλο προσεκτικά πιέζοντας τις άκρες ώστε να γίνει σαν ένα μεγάλο αυγό.

  • Ανακατεύουμε το πάνκο με τη φρυγανιά. Αν δεν έχετε πάνκο δεν υπάρχει πρόβλημα απλά το πάνκο θα το κανει πιο τραγανό και δε θα τραβήξει τόσο λάδι.

  • Το βγάζουμε από τη μεμβράνη, το πλάθουμε απαλά με το χέρι μας και το περνάμε από το αλεύρι, αυγό, μείγμα φρυγανιάς πάνκο και ξανά αυγό μείγμα φρυγανιάς πάνκο.

  • Το τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 5 λεπτά.

  • Επαναλαμβάνουμε με τα υπολοιπα αυγά.

  • Κόβουμε πάνω κάτω από λίγο, το κόβουμε προσεκτικά στη μέση και το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.