Επίπεδο δυσκολίας
40%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 1 κιλό μελομακάρονα
- 25γρ. ανάλατο βούτυρο
Για τη κρέμα:
- 500γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 200γρ. κρέμα τυρί
- 1 λεμόνι και το ξύσμα του
- 100γρ. άχνη
- 1 βανίλια
Διακόσμηση:
- Σταγόνες σοκολάτας
- Μύρτηλα
- Λίγο μέλι
- 1-2 μελομακάρονα
- Τρίβουμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Μόλις γίνει σαν άμμος, το βάζουμε στο τσέρκι μας και το πατάμε.
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Τη ρίχνουμε πάνω από τη βάση.
- Διακοσμούμε το cheesecake και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Ρίχνουμε μέλι πριν σερβίρουμε (αν θέλουμε).