Επίπεδο δυσκολίας
20%
12 Brownies
ΥΛΙΚΑ
- 140γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά
- 1 ξυλαράκι βανίλια
- 3 κουτάλια της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 250γρ. φουντουκοβούτηρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα σόδα φαγητού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρα
- 2 κουτάλια της σούπας κακάο
- 100γρ. φουντούκια
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το σιρόπι σφενδάμου και το φουντουκοβούτυρο και χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το μισό σακουλάκι από τις σταγόνες σοκολάτας.
- Χτυπάμε τα φουντούκια ώστε να σπάσουν σε κομμάτια (όχι μικρά) και τα προσθέτουμε μέσα στο μπωλ και αυτά.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα ταψί 20×30 περίπου, μια λαδόκολλα, αφού όμως πρώτα έχουμε βρέξει το πάτο του ταψιού.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε τις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρα και ψήνουμε για 20 λεπτά στη μέση του φούρνου, στον αέρα στους 180.