Επίπεδο δυσκολίας
40%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο noodles με αυγά
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- μανιτάρια μεγάλα άσπρα
- 5γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 3 καρότα
- 1 συσκευασία baby corn
- 1 συσκευασία Chinese vegetable
- 1 κουτάλι της σούπας σησαμέλαιο
- 4 μπούτια κοτόπουλο φιλέτο
- 2 κουτάλια της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
- Σε ένα γουόκ βάζουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει ροδέλες.
- Μόλις ροδίσουν τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
- Στο ίδιο λάδι βάζουμε τα λαχανικά μας.
- Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες, τρίβουμε τα καρότα και το τζίντζερ στο ρεντέ και προσθέτουμε και αυτά.
- Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα baby corn ( εγώ τα κόβω στη μέση για να είναι πιο πολλά) και τα κινέζικα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές σάλτσα σόγιας.
- Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα noodles.
- Στο γουόκ μας τώρα, αφού έχουν μαραθεί τα λαχανικά προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο και χαμηλώνουμε το μάτι και στίβουμε το λεμόνι.
- Αφήνουμε τα noodles για 5 λεπτά, παίρνουμε λίγα με τη τσιμπίδα και τα βάζουμε στο γουόκ.
- Ανακατεύουμε και κάνουμε ξανά το ίδιο μέχρι να τα πάρουμε όλα.
- Ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.