Επίπεδο δυσκολίας
40%
12 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 2,5 πακέτα oreo, περίπου 30 μπισκότα
- 60γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη κρέμα:
- 1 μασκαρπόνε 250γρ.
- 1 κουτί κρέμα Γιώτης (τύπου μόρφατ)
- 450γρ. μερέντα
- 2 κουταλιές της σούπας μελάσα @emeliafinefoods
- 7-8 μπισκότα oreo
Για τη επικάλυψη:
- 130γρ. μερέντα
- 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι με κακάο
- Μπισκότα oreo
- Χτυπάμε στο πολυκόφτη (multi) τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να γίνει σαν άμμος.
- Απλώνουμε και πατάμε στο ταψί το μείγμα ώστε να κάνουμε τη βάση.
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ το μόρφατ, προσθέτουμε τη μερέντα, χτυπάμε λίγο ακόμα και μετά προσθέτουμε τη μελάσα.
- Αφού χτυπήσουμε για 5 λεπτά τα υλικά μας, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να ενσωματωθεί.
- Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε πάνω στη βάση.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Αφού περάσει η μία ώρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μερέντα με το ταχίνι και περιχύνουμε πάνω από τη κρέμα που έχει παγώσει.
- Διακοσμούμε με μπισκότα.