Επίπεδο δυσκολίας
60%
4 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. τρίχρωμη φακή
- 50γρ. φάβα
- 6-7 μανιτάρια pleurotus
- 50γρ. καρύδια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 κουταλιές αλεύρι βρώμης
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 φύλλα δυόσμο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτάλια της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε τη φακή με τη φάβα για 30 λεπτά, μαζί με τα φύλλα δάφνης (χωρίς λάδι).
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και βάζουμε στο μίξερ τα καρύδια για να γίνουν ψίχα.
- Βάζουμε σε ένα μπωλ τα καρύδια και τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το μαϊντανό και τα βάζουμε και αυτά στο μπωλ.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το μηλόξυδο, τρίβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε.
- Αφαιρούμε τη φακή από τη φωτιά και τη στραγγίζουμε.
- Την πολτοποιούμε με ένα πηρούνι και την ρίχνουμε και αυτή στο μπωλ.
- Προσθέτουμε αλάτι, λίγο λάδι, πιπέρι και το αλεύρι βρώμης.
- Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο, ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθούν, περίπου 15 λεπτά στους 200.
- Μπορούμε να βάλουμε πίκλες, χαλούμι ψητό, προσούτο ρόκα, ντομάτα, αβοκάντο, sauce BBQ ή ότι άλλο θέλετε.