Επίπεδο δυσκολίας
40%
4 Burgers
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια λαχανικών:
- 2 κολοκυθάκια
- 3 μέτρια καρότα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 πράσινα πιπέρια
- 4 μανιτάρια pleurotus
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Για τις πατάτες:
Κόβουμε σε ροδέλες πάχος 1/2 εκατοστό τις πατάτες, τις βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200.
Σως γιαουρτιού (προαιρετικά):
- 6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουταλιές μαγιονέζα
- 1 λάιμ με το ξύσμα του
- Πάπρικα
- Αλάτι
Ανακατεύουμε τα υλικά και βάζουμε τη σως στο ψυγείο.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα κολοκυθάκια και τα καρότα που τα τρίβουμε στο ρεντέ.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όλα τα υλικά μέχρι να μαραθούν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε μαϊντανό και αλάτι.
- Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης.
- Ανακατεύουμε το μίγμα ώστε να γίνει ομοιογενές.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 45 λεπτά στο ψυγείο.
- Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αφού έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Τα ψήνουμε στον αέρα για 30λεπτα περίπου.
- Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε κασέρι της αρεσκείας μας από πανω για να λιώσει.
Tip: Μέσα στο burger μπορείτε να βάλετε και μια ροδέλα ψητή πατάτα. Γίνετε πιο χορταστικο.