4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κιλό λουκάνικα χοιρινά κατά προτίμηση
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- Μισό ματσάκι σχοινόπρασο (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
- Αλεύρι
- 100γρ. φρυγανιά
- 100γρ. πάνκο
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Σε ένα κατσαρολάκι που βράζει το νερό, βάζουμε τα αυγά για 5 λεπτά ακριβώς.
Κατευθείαν μετά το πεντάλεπτο, τα μεταφέρουμε σε μπολ με παγάκια και κρύο νερό.
Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα βάζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε πάρα πολύ, ιδανικά θα είναι να τα πατήσουμε και με το εργαλείο που έχουμε για να πιέζουμε τις πατάτες για πουρέ.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο.
Πλάθουμε, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Πλάθουμε μια μπάλα με το μείγμα από το λουκάνικο και το βάζουμε πάνω σε μια μεμβράνη, το πατάμε να γίνει σαν μπιφτέκι με πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Περνάμε το αυγό από το αλεύρι και το βάζουμε στο κέντρο του «μπιφτεκιού».
Σηκώνουμε τη μεμβράνη από τη μέση και διπλώνουμε σιγά σιγά.
Το τυλίγουμε όλο προσεκτικά πιέζοντας τις άκρες ώστε να γίνει σαν ένα μεγάλο αυγό.
Ανακατεύουμε το πάνκο με τη φρυγανιά. Αν δεν έχετε πάνκο δεν υπάρχει πρόβλημα απλά το πάνκο θα το κανει πιο τραγανό και δε θα τραβήξει τόσο λάδι.
Το βγάζουμε από τη μεμβράνη, το πλάθουμε απαλά με το χέρι μας και το περνάμε από το αλεύρι, αυγό, μείγμα φρυγανιάς πάνκο και ξανά αυγό μείγμα φρυγανιάς πάνκο.
Το τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπολοιπα αυγά.
Κόβουμε πάνω κάτω από λίγο, το κόβουμε προσεκτικά στη μέση και το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.