Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΟΣΠΡΙΑ, ΨΑΡΙ / ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Χταπόδι με ρεβύθια

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε κρύο νερό
  • Την επόμενη βάζουμε τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα να βράσουν 35-40 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Συγχρόνως βάζουμε το χταπόδι με λίγο νερό σε μια άλλη κατσαρόλα να βράσει.
  • Προσοχή βάζουμε λίγο νερό γιατί θα βγάλει αρκετό το ίδιο.
  • Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα από τις φρέσκιες ντομάτες.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, κρατάμε το νερό στην άκρη και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το χταπόδι.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί πυρέξ η πήλινο και αν χρειάζεται νερό ώστε να τα καλύψει προσθέτουμε από αυτό που κρατήσαμε από τα ρεβύθια.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.