Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΨΑΡΙ / ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Χταπόδι με δαμάσκηνα και πράσινες ελιές

Επίπεδο δυσκολίας
20%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 στον αέρα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το χταπόδι.
  • Αφήνουμε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά λίγο.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βάζουμε μέσα το δενδρολίβανο, το κύμινο και τη δάφνη.
  • Το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το ρίχνουμε στη γάστρα.
  • Περίπου στη μισή ώρα δοκιμάζουμε το χταπόδι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και βάζουμε τα δαμάσκηνα.
  • Χαμηλώνουμε στους 150 και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα και στα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι.
  • Το βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με τις ελιές.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.