Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΚΡΕΑΤΑ / ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χοιρινό με μήλα και γλυκάνισο

Επίπεδο δυσκολίας
80%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

8-10 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

Για τα μήλα:

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρέας μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  • Τα καρότα και τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
  • Βγάζουμε από τη μαρινάδα το κρέας, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
  • Σκουπίζουμε το κρέας με ρολό κουζίνας.
  • Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια γάστρα.
  • Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το φινόκιο, αφού το έχουμε κόψει, μαζί με τα κρεμμύδια και τα καρότα της μαρινάδας για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. 
  • Τακτοποιούμε τα υλικά στη γάστρα και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρινάδα μαζί με το ζωμό σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Αδειάζουμε στη γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο για μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.