Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΚΡΕΑΤΑ / ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χοιρινό καρέ με μήλα και κρεμμύδια

Επίπεδο δυσκολίας
80%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6-8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το αλάτι και 4 ποτήρια νερό.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το ξύδι και ακόμη 4 ποτήρια παγωμένο νερό.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Βάζουμε το καρέ σε μια λεκάνη και προσθέτουμε την μαρινάδα έτσι ώστε να καλύπτει όλο το κρέας.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
  •  Το επόμενο πρωί βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου.
  • Με ένα μαχαίρι το χαράζουμε ανάμεσα στα κόκκαλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα θυμαριού, το σκόρδο, τις μουστάρδες και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλείφουμε το κρέας μας.
  • Το βάζουμε στο ταψί.
  • Βάζουμε στις χαρακιές που κάναμε κλαδάκια από θυμάρι και καλύπτουμε τα κόκκαλα με αλουμινόχαρτο.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον ωσότου γίνει τραγανό και μετά το ρίχνουμε στο κρέας μας μέσα στο ταψί.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα σε δόσεις, κομμένα στα τέσσερα, για 4- 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε και αυτά στο ταψί.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τον μηλίτη και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
  • Αδειάζουμε και τον μηλίτη στο ταψί. 
  • Το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.