Επίπεδο δυσκολίας
80%
6-8 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά χοιρινό καρέ
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 7-8 σκελίδες σκόρδο
- Τα φύλλα από 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 80γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι
- 8 φέτες μπέικον
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 700γρ. μηλίτη
- Αλάτι
Για τη μαρινάδα:
- 300γρ. καστανή ζάχαρη
- 200γρ. αλάτι
- 220γρ. ξύδι
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το αλάτι και 4 ποτήρια νερό.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το ξύδι και ακόμη 4 ποτήρια παγωμένο νερό.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Βάζουμε το καρέ σε μια λεκάνη και προσθέτουμε την μαρινάδα έτσι ώστε να καλύπτει όλο το κρέας.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
- Το επόμενο πρωί βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου.
- Με ένα μαχαίρι το χαράζουμε ανάμεσα στα κόκκαλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα θυμαριού, το σκόρδο, τις μουστάρδες και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλείφουμε το κρέας μας.
- Το βάζουμε στο ταψί.
- Βάζουμε στις χαρακιές που κάναμε κλαδάκια από θυμάρι και καλύπτουμε τα κόκκαλα με αλουμινόχαρτο.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον ωσότου γίνει τραγανό και μετά το ρίχνουμε στο κρέας μας μέσα στο ταψί.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα σε δόσεις, κομμένα στα τέσσερα, για 4- 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε και αυτά στο ταψί.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τον μηλίτη και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
- Αδειάζουμε και τον μηλίτη στο ταψί.
- Το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου.