Επίπεδο δυσκολίας
60%
4 Κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 λάιμ (χυμό)
- 1 λεμόνι και το ξύσμα του
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 κουτάλια της σούπας σκορδόλαδο
- 2 κουτάλια της σούπας αλεύρι βρώμης
- 1 κουτάλι της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Για τη σως γιαουρτιού:
- 1 αγγουράκι
- 1 μικρό γιαούρτι
- Άνηθο
- Λίγο ξύδι
Αλείφουμε και στα δύο ψωμάκια τη σως και βάζουμε μέσα ότι μας αρέσει. Εμείς βάλαμε ντομάτα, μαρούλι.
- Βάζουμε σε ένα μπωλ από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια να μουλιάσουν.
- Μια ώρα περίπου πριν τα μαγειρέψουμε τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη φρυγανιά σε ένα πολυκόφτη και τα αλέθουμε.
- Μόλις αλεθούν καλά τα βάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια ή μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για μισή ώρα.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά τα ρίχνουμε μέσα.
- Ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αλείφουμε τη σως και στα δύο ψωμάκια και βάζουμε μέσα ότι μας αρέσει. Εμείς βάλαμε ντομάτα, μαρούλι.