Επίπεδο δυσκολίας
40%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 6 κοπανάκια
- Τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα
- 2 αυγά
- Αλεύρι
- Νιφάδες καλαμποκιού (δημητριακά)
- Κάρι
- Πάπρικα
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά.
- Στο multi χτυπάμε 2 κούπες δημητριακά και ρίχνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα (ότι προτιμάμε), το κάρι και την πάπρικα.
- Βουτάμε ένα ένα τα κοπανάκια πρώτα στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό, μετά τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στο μίγμα με τα δημητριακά.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς.
Συνόδευσε τα με πατάτες τηγανιτές και μια sauce:
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας
- 1 κουταλιά του γλυκού μπαλσάμικο κρέμα
- Πάπρικα και κάρι
Αν δεν έχεις όλα τα παραπάνω μπορείς να βάλεις μια απλή κέτσαπ και μουστάρδα.