4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες ψωμί μεγάλες
- 500γρ. New York strip ή αλλιώς μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα
- 2 αβοκάντο
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμυδάκι
- 2 λεμόνια ή λάιμ
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου 30 λεπτά, το κόβουμε σε 2 φέτες κάθετα από τις ίνες του.
Το λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε αλάτι.
Όση ώρα έχουμε έξω το κρέας πλένουμε μια γλυκοπατάτα, την κόβουμε λωρίδες τις οποίες απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, λιώνουμε λίγο αλάτι, πάπρικα και από μια σταγόνα λάδι τη καθεμία.
Τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά, στα 10 τις γυρνάμε.
Σε ένα μπολ κάνουμε τη γουακαμόλε. Βάζουμε το αβοκάντο το λιώνουμε με πηρούνι προσθέτουμε 1 κρεμμύδι, αλάτι και λεμόνι και ανακατεύουμε.
Αφού έχει περάσει το μισάωρο, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε τις φέτες κρέας μέσα με μια τσιμπίδα για να μη τρυπήσουμε το κρέας, το γυρνάμε στα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ένα κλαδί θυμάρι.
Το ψήνουμε αλλά δύο λεπτά από την άλλη πλευρά, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα ταψάκι μέσα στο ζεστό φούρνο για 5 λεπτά.
Το βγάζουμε και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψήσουμε τις φέτες ψωμιού.
Έχουμε φρυγανίσει τις φέτες μας και απλώνουμε το γουακαμόλε, από πάνω πατάτες και μετά σε μικρές φέτες το κρέας.