Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΠΙΤΣΕΣ / ΠΙΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα με φιστίκι, λεμόνι και χαλβά

Επίπεδο δυσκολίας
60%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

12 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για τη κρέμα φιστίκι:

Για τη κρέμα λεμόνι:

  • Αλέθουμε τα φουντούκια στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη και τα ενώνουμε με το αλεύρι και την άχνη.
  • Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο τριμμένο ή σε μικρά κομμάτια κρύο.
  • Πλάθουμε με το χέρι μέχρι να ενωθεί το βούτυρο και να γίνει σαν άμμος.
  • Προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι και ξάνα πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Βάζουμε μια λαδόκολλα και μια από πάνω και το ανοίγουμε με τον πλάστη.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το βγάζουμε, με ένα πηρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  • Το ψήνουμε με μια λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη, βάζοντας όσπρια από πάνω.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  • Αλέθουμε τα φιστίκια στο πολυκόφτη.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι και αφού ενωθούν τα υλικά, απλώνουμε τη κρέμα πάνω από τη ζύμη σε λεπτό στρώμα.
  • Κάνουμε τρίμμα το χαλβά με το χέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κόψει το αυγό.
  • Αφού αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε και τον χαλβά.
  • Αφού πήξει ρίχνουμε τη κρέμα μας πάνω από τη κρέμα φιστίκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Διακοσμούμε με φιστίκια και ξύσμα λεμονιού.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.