Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΠΙΤΣΕΣ / ΠΙΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα με λαχανάκια Βρυξελλών

Επίπεδο δυσκολίας
60%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ για να μη διαλύονται).
  • Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για λίγο. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τα λαχανάκια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε όπως στη διαδικασία της μπεσαμέλ.
    Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από το μάτι.
  • Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το αυγό ένα με το μείγμα.
  • Σε μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ, ρίχνουμε τα λαχανάκια με το μπέικον και από πάνω τη μπεσαμέλ μας.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.