Επίπεδο δυσκολίας
60%
8 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 800γρ. λαχανάκια Βρυξελλών φρέσκα
- 6 φέτες μπέικον
- 2 κουτάλια της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 3 κουτάλια της σούπας αλεύρι
- 1 μεγάλο ποτήρι γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 αυγό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ για να μη διαλύονται).
- Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για λίγο. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τα λαχανάκια και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε όπως στη διαδικασία της μπεσαμέλ.Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από το μάτι.
- Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το αυγό ένα με το μείγμα.
- Σε μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ, ρίχνουμε τα λαχανάκια με το μπέικον και από πάνω τη μπεσαμέλ μας.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω.