Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΠΙΤΣΕΣ / ΠΙΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα με κρέμα τυριών

Επίπεδο δυσκολίας
80%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6-8 Κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για τη κρέμα τυριού:

  • Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κυβάκια.
  • Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και πλάθουμε με το χέρι μέχρι να γίνει σαν άμμος. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρόκο και το γάλα. Πλάθουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  •  Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη.
  • Τη βάζουμε προσεκτικά και τις άκρες τις κόβουμε με προσοχή για να μη προεξέχουν από τη ταρτιέρα μας, ενώ με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.
  • Πάνω από τη ζύμη βάζουμε μια λαδόκολλα και όσπρια για να μη φουσκώσει η ζύμη μας.
  • Πατάμε το τυρί με πιρούνι, το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ με την κρέμα γάλακτος και το χτυπάμε με το σύρμα.
  •  Προσθέτουμε το αυγό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χτυπάμε αλλά 5 λεπτά και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί η τάρτα. 
  • Βγάζουμε τη τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και γεμίζουμε με τη κρέμα.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω η κρέμα, περίπου για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με φύλλα βαλεριάνας, ρόδι, βρώσιμα λουλούδια και μια σως από:

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.