Επίπεδο δυσκολίας
80%
6-8 Κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 60γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουτάλια της σούπας γάλα
- 130γρ. αλεύρι
Για τη κρέμα τυριού:
- 400γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
- 200γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και πλάθουμε με το χέρι μέχρι να γίνει σαν άμμος.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρόκο και το γάλα. Πλάθουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη.
- Τη βάζουμε προσεκτικά και τις άκρες τις κόβουμε με προσοχή για να μη προεξέχουν από τη ταρτιέρα μας, ενώ με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.
- Πάνω από τη ζύμη βάζουμε μια λαδόκολλα και όσπρια για να μη φουσκώσει η ζύμη μας.
- Πατάμε το τυρί με πιρούνι, το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ με την κρέμα γάλακτος και το χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το αυγό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάμε αλλά 5 λεπτά και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί η τάρτα.
- Βγάζουμε τη τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και γεμίζουμε με τη κρέμα.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω η κρέμα, περίπου για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με φύλλα βαλεριάνας, ρόδι, βρώσιμα λουλούδια και μια σως από:
- 1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κουτάλια της σούπας μπαλσάμικο
- 40γρ. ελαιόλαδο