Επίπεδο δυσκολίας
80%
8 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα:
- 320γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο
- 1 αυγό
- 30γρ. κρύο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 5 μεγάλα λευκά μανιτάρια
- 7 μικρά λευκά μανιτάρια
- 200γρ. μανιτάρια pleurotus
- 1 πράσο
- 3 στικάκια σέλερι
- 1 κουταλιά της σούπας σκορδόλαδο
- 90γρ. κατσικίσιο τυρί
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά της μέλι με λευκή τρούφα
Για τη κρέμα:
- 100γρ. γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα τυριού χύμα
- 100γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκους
- Αλάτι, πιπέρι
- 80γρ. παρμεζάνα grana μαύρη bella lodi
- Αν δε προλαβαίνετε να κάνετε ζύμη, υπάρχει υπέροχη ζύμη για τάρτες @alfapastrygreece
- Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170.
- Βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το ζυμώνουνε μέχρι να γίνει σαν άμμος.
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Την βγάζουμε και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τη τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά βάζοντας πανω από τη ζύμη μας μια λαδόκολλα με όσπρια για να μη φουσκώσει.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το φούρνο.
- Κόβουμε σε κυβάκια τα μανιτάρια το σέλερι και το πράσο.
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια για 7 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκορδόλαδο και προσθέτουμε το πράσο και το σέλερι, αλάτι, πιπέρι και το μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε και ρίχνουμε το τυρί αφού το κάνουμε με τα χέρια τρίμματα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μέλι.
- Ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε πάνω στην ζύμη μας.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και την κρέμα τυριού.
- Ανακατεύουμε και πριν πάρει βράση το αποσύρουμε και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη κόψει το αυγό.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.