Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΠΙΤΣΕΣ / ΠΙΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα μανιταριών με μέλι λευκής τρούφας

Επίπεδο δυσκολίας
80%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα:

Για τη γέμιση:

Για τη κρέμα:

  • Αν δε προλαβαίνετε να κάνετε ζύμη, υπάρχει υπέροχη ζύμη για τάρτες @alfapastrygreece
  • Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170.
  •  Βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το ζυμώνουνε μέχρι να γίνει σαν άμμος.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. 
  • Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Την βγάζουμε και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τη τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
  •  Ψήνουμε για 15 λεπτά βάζοντας πανω από τη ζύμη μας μια λαδόκολλα με όσπρια για να μη φουσκώσει.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το φούρνο.
  • Κόβουμε σε κυβάκια τα μανιτάρια το σέλερι και το πράσο.
  • Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια για 7 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε το σκορδόλαδο και προσθέτουμε το πράσο και το σέλερι, αλάτι, πιπέρι και το μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε και ρίχνουμε το τυρί αφού το κάνουμε με τα χέρια τρίμματα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μέλι.
  • Ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε πάνω στην ζύμη μας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και την κρέμα τυριού.
  • Ανακατεύουμε και πριν πάρει βράση το αποσύρουμε και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη κόψει το αυγό.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.