Επίπεδο δυσκολίας
60%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. κάστανα καθαρισμένα
- 700γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 250γρ. άσπρα μανιτάρια μικρά
- 3 μέτρια καρότα
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 500ml νερό
- 2 κουτάλια της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουτάλι της σούπας δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1/2 κουτάλι της σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο, τα κάστανα για 5 λεπτά.
- Τα βγάζουμε, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ακόμα 5 λεπτά και τέλος ρίχνουμε και τα καρότα.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη, σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το μυρωδικά εκτός από το δεντρολίβανο.
- Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το νερό αφού το έχουμε βράσει. Προσοχή το νερό να είναι βραστό όταν το ρίξουμε στη κατσαρόλα μας.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τέλος το ξύδι και συνεχίζουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό.