Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΠΙΤΣΕΣ / ΠΙΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Σπανακόπιτα

Επίπεδο δυσκολίας
60%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

16 Κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση:

  • Αδειάζουμε τη Σουρωτή σε ένα μπωλ, σπάμε το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι, ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
  • Ζυμώνουμε καλά και το κάνουμε ένα ρολό σαν ψωμί.
  • Κόβουμε στα τρία και ένα ένα το ανοίγουμε με το πλάστη περίπου 10εκ. διάμετρο και το βουτυρώνουμε καλά.
  • Το ίδιο και με τα άλλα δύο.
  • Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και μετά τα τυλίγουμε.
  • Το περιτυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. 
  • Όταν το αφαιρούμε από το ψυγείο, αλευρώνουμε το πάγκο μας.
  • Κόβουμε στα δύο τη ζύμη και μετά ανοίγουμε το φύλλο μας.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο.
  • Λίγο νερό και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
  • Μαγειρεύουμε 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το σπανάκι μας.
  • Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τη φέτα.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από το φύλλο που έχουμε στρώσει στο ταψί.
  • Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι ζύμη, κλείνουμε τη πίτα μας και κόβουμε σε κομμάτια. 
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με νερό. 
  • Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδισει.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.