Επίπεδο δυσκολίας
60%
16 Κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 1 Σουρωτή μπουκαλάκι
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι του καφέ αλάτι
- 700γρ. περίπου αλεύρι
- 150γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 1 κρεμμύδι
- 1 κιλό σπανάκι
- Άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 200γρ. φέτα
- Αδειάζουμε τη Σουρωτή σε ένα μπωλ, σπάμε το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι, ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
- Ζυμώνουμε καλά και το κάνουμε ένα ρολό σαν ψωμί.
- Κόβουμε στα τρία και ένα ένα το ανοίγουμε με το πλάστη περίπου 10εκ. διάμετρο και το βουτυρώνουμε καλά.
- Το ίδιο και με τα άλλα δύο.
- Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και μετά τα τυλίγουμε.
- Το περιτυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Όταν το αφαιρούμε από το ψυγείο, αλευρώνουμε το πάγκο μας.
- Κόβουμε στα δύο τη ζύμη και μετά ανοίγουμε το φύλλο μας.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο.
- Λίγο νερό και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
- Μαγειρεύουμε 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το σπανάκι μας.
- Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τη φέτα.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από το φύλλο που έχουμε στρώσει στο ταψί.
- Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι ζύμη, κλείνουμε τη πίτα μας και κόβουμε σε κομμάτια.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με νερό.
- Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδισει.