Επίπεδο δυσκολίας
40%
6 Μπιφτέκια
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. σπανάκι
- 2 αυγά
- 200γρ. mix τυριών
- 200γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 50γρ. φέτα
- Φρυγανιά τριμμένη
Για τον αφρό φέτας:
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. φέτα
- 100γρ. γάλα
- Ρίγανη ή θυμάρι
- 2 ζελατίνες (αν θα κάνετε αφρό)
- Σοτάρουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο το σπανάκι.
- Μόλις μαλακώσει το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά, τα τυριά, το ψωμί, αφού το έχουμε κάνει τρίμμα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και μετά πλάθουμε με το χέρι.
- Στη μέση κάθε μπιφτεκιού βάζουμε ένα κυβάκι φέτα.
- Τα βάζουμε σε φρυγανιά και τα γυρνάμε να πάει παντού.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
- Στη μέση του χρόνου τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
- Εμείς το συνοδέψαμε με ζυμαρικά @melissa με σπανάκι και αφρό φέτας.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός της φέτας, σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη πρώτα αν θα κάνουμε αφρό, και μετά τη φέτα τριμμένη, είτε το κάνουμε αφρό είτε απλά το ρίξουμε σαν σάλτσα από πάνω.
- Για τον αφρό φέτας το σουρώνουμε και το βάζουμε στο σιφόν.