Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΣΟΥΠΕΣ

Σούπα σελινόριζας

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Προσοχή μη μαυρίσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια και τις πατάτες.
  • Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το ζελεδάκι και το βραστό νερό.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα και η πατάτα.
  • Αφαιρούμε από τη κουζίνα τη κατσαρόλα και βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και τα κλαδάκια θυμαριού.
  • Πολτοποιούμε με το ράβδο μπλέντερ.
  • Βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα στο μάτι και προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φουντούκια σπασμένα στα δύο με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
  • Τα καβουρντίζουμε για 5 λεπτά. 
  • Διακοσμούμε πάνω στο κάθε πιάτο μερικά κομμάτια φουντούκια και τρίβουμε παρμεζάνα.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.