Επίπεδο δυσκολίας
40%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σελινόριζα (καλύτερα μικρές έχουν πιο έντονο άρωμα)
- 2 μέτριες πατάτες
- 3 φύλλα δάφνης
- 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ζελεδάκι bio κύβο λαχανικών
- 1 λίτρο βραστό νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 150ml κρέμα γάλακτος φυτική
- 20 φουντούκια
- 1 κουτάλι της σούπας λάδι λευκής τρούφας
- Παρμεζάνα (προαιρετικά)
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Προσοχή μη μαυρίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια και τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το ζελεδάκι και το βραστό νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα και η πατάτα.
- Αφαιρούμε από τη κουζίνα τη κατσαρόλα και βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και τα κλαδάκια θυμαριού.
- Πολτοποιούμε με το ράβδο μπλέντερ.
- Βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα στο μάτι και προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φουντούκια σπασμένα στα δύο με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
- Τα καβουρντίζουμε για 5 λεπτά.
- Διακοσμούμε πάνω στο κάθε πιάτο μερικά κομμάτια φουντούκια και τρίβουμε παρμεζάνα.