Επίπεδο δυσκολίας
40%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες μωβ
- 1/2 κιλό μωβ λάχανο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 7γρ. τζίντζερ
- 1 κουτάλι της σούπας δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
- 2 κουτάλια της σούπας μέλι
- 1 λεμόνι και το ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ένα κύβο λαχανικών και το αντίστοιχο νερό
- 20 κλωναράκια sisho mix (εναλλακτικά αν δε βρείτε μπορείτε να βάλετε 1/2κ.γ. μπούκοβο)
Για το διακοσμητικό touile:
- 80γρ. νερό
- 30γρ. ελαιόλαδο
- 10γρ. αλεύρι
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ (το τζίντζερ καλύτερα να το τρίψετε στο ρεντέ για να μην έχει ίνες), για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το λάχανο και το πράσο κομμένα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μέλι το δενδρολίβανο το λεμόνι και το ξύσμα και το shiso mix ή το μπούκοβο.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι.
- Κλείνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες κλείνουμε το μάτι.
- Αλέθουμε στη κατσαρόλα με ράβδο ή στο μπλέντερ.
- Σερβίρουμε με κρουτόν. Για το κρουτόν κόβουμε μερικές φέτες τοστ σε κυβάκια. Βάζουμε λίγο σκορδόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το ψωμί. Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.
- Παίρνουμε τα υλικά του touile τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε με κουτάλα μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις σταματήσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, το βγάζουμε προσεκτικά για να μη σπάσει και το αφήνουμε σε λαδόκολλα.