Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΣΟΥΠΕΣ

Σούπα με μωβ πατάτα

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για το διακοσμητικό touile:

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ (το τζίντζερ καλύτερα να το τρίψετε στο ρεντέ για να μην έχει ίνες), για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το λάχανο και το πράσο κομμένα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι το δενδρολίβανο το λεμόνι και το ξύσμα και το shiso mix ή το μπούκοβο.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι.
  • Κλείνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες κλείνουμε το μάτι. 
  • Αλέθουμε στη κατσαρόλα με ράβδο ή στο μπλέντερ.
  • Σερβίρουμε με κρουτόν. Για το κρουτόν κόβουμε μερικές φέτες τοστ σε κυβάκια. Βάζουμε λίγο σκορδόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το ψωμί. Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.
  • Παίρνουμε τα υλικά του touile τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε με κουτάλα μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις σταματήσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, το βγάζουμε προσεκτικά για να μη σπάσει και το αφήνουμε σε λαδόκολλα.
 

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.