Επίπεδο δυσκολίας
40%
4 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 450γρ. αρακά
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- 5γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κουτάλια της σούπας άνηθο
- 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 1 λίτρο ζωμό κότας ή εναλλακτικά 1 ζελέ κότας
Για τα ψωμάκια και τις γαρίδες:
- 3-4 φέτες τοστ
- 10 γαρίδες
- Πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 λάιμ
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τζίντζερ, το σκόρδο, τη πατάτα, τον άνηθο, τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
- Τη πατάτα τη κόβουμε σε κυβάκια.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, το λάιμ και τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες και τις γαρίδες.
- Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο στο grill.
- Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε (περίπου 10 λεπτά).
- Για το σερβίρισμα χρησιμοποιούμε παχύρευστη κρέμα γάλακτος.