Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΣΟΥΠΕΣ, ΨΑΡΙ / ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Σούπα αρακά με γαρίδες

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

4 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τα ψωμάκια και τις γαρίδες:

  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τζίντζερ, το σκόρδο, τη πατάτα, τον άνηθο, τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
  • Τη πατάτα τη κόβουμε σε κυβάκια.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και πολτοποιούμε.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο, το λάιμ και τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες και τις γαρίδες.
  • Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο στο grill.
  • Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε (περίπου 10 λεπτά).
  • Για το σερβίρισμα χρησιμοποιούμε παχύρευστη κρέμα γάλακτος.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.