Επίπεδο δυσκολίας
20%
4 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300γρ. κιμά χοιρινό
- Μιάμιση κούπα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 700ml νερό
- 1/2 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 70γρ. πελτέ (μικρή συσκευασία)
Για τη σως γιαουρτιού:
- 200γρ. γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- Λίγο αλάτι και ανακατεύουμε
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Μετά από 1 ώρα το λιγότερο τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά σε ταψί με λαδόκολλα στους 200.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το κρασί και ανακατεύουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το πελτέ, το νερό και το μέλι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε 6 λαδόπιτες για 5 λεπτά. Βάζουμε σως γιαουρτιού, τα σουτζουκάκια και από πάνω σάλτσα και σερβίρουμε.