Επίπεδο δυσκολίας
20%
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο (εγώ έβαλα κατεψυγμένα)
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 2-3 μπαχάρι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
- 4-5 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις σουπιές αφού τις έχουμε κόψει σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα ώστε να τις θωρακίσουμε και ανακατεύουμε ξανά.
- ️Προσθέτουμε το κρασί, περιμένουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, το μπαχάρι και το κύμινο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, τη δάφνη, το πιπέρι, και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ανακατεύουμε συχνά.
- Σερβίρετε αν θέλετε με πιλάφι ή και σκέτες με ένα ποτήρι κρασί.