Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ / ΚΕΙΚ

Ρολάκια καρότου με κανέλα

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

12 ρολάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για το σιρόπι:

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα χλιαρό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
  • Η μαγιά ενεργοποιείται όταν αφρίζει.
  • Όσο περιμένουμε την μαγιά καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Στο μείγμα του μπολ προσθέτουμε τα καρότα το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμωνουμε για 5-10 λεπτά.
  • Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσια.
  • Όση ώρα φουσκώνει η ζύμη μας ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί που θα ψήσουμε τα ρολάκια μας, προσθέτουμε από πάνω το πεκάν σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το βούτυρο όπως είναι, όχι λιωμένο.
  • Πατάμε να λιώσει το βούτυρο με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη μας σε ένα κομμάτι περίπου 15×25 και απλώνουμε τη γέμιση.
  • Τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνουμε τις άκρες και κόβουμε σε κομμάτια 1.5 εκατοστό περίπου.
  • Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί που είχαμε στο ψυγείο.
  • Τα αφήνουμε 15 λεπτά σε ζεστό μέρος και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.