Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ / ΚΕΙΚ

Ρολάκια καρότου με κανέλα

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

12 ρολάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για το σιρόπι:

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα χλιαρό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
  • Η μαγιά ενεργοποιείται όταν αφρίζει.
  • Όσο περιμένουμε την μαγιά καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Στο μείγμα του μπολ προσθέτουμε τα καρότα το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμωνουμε για 5-10 λεπτά.
  • Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσια.
  • Όση ώρα φουσκώνει η ζύμη μας ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί που θα ψήσουμε τα ρολάκια μας, προσθέτουμε από πάνω το πεκάν σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το βούτυρο όπως είναι, όχι λιωμένο.
  • Πατάμε να λιώσει το βούτυρο με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη μας σε ένα κομμάτι περίπου 15×25 και απλώνουμε τη γέμιση.
  • Τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνουμε τις άκρες και κόβουμε σε κομμάτια 1.5 εκατοστό περίπου.
  • Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί που είχαμε στο ψυγείο.
  • Τα αφήνουμε 15 λεπτά σε ζεστό μέρος και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.