Επίπεδο δυσκολίας
40%
12 ρολάκια
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 3/4 της φλιτζάνας γάλα αγελαδινό ή γάλα ξηρών καρπών
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/4 της φλιτζάνας ζάχαρη ή 1 κουταλιά της σούπας μελάσα
- 1/4 της φλιτζάνας φυτικό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνα τριμμένο καρότο
- 1 βανίλια
- 3 φλιτζάνες αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
- 1/2 φλιτζάνα καστανή ζάχαρη ή 1/4 μελάσα
- 1/2 φλιτζάνα φυτικό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνα πεκάν
Για τη γέμιση:
- 1/2 φλιτζάνα τριμμένο καρότο
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνα καστανή ζάχαρη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα χλιαρό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
- Η μαγιά ενεργοποιείται όταν αφρίζει.
- Όσο περιμένουμε την μαγιά καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και λιώνουμε το βούτυρο.
- Στο μείγμα του μπολ προσθέτουμε τα καρότα το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμωνουμε για 5-10 λεπτά.
- Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσια.
- Όση ώρα φουσκώνει η ζύμη μας ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί που θα ψήσουμε τα ρολάκια μας, προσθέτουμε από πάνω το πεκάν σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το βούτυρο όπως είναι, όχι λιωμένο.
- Πατάμε να λιώσει το βούτυρο με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη μας σε ένα κομμάτι περίπου 15×25 και απλώνουμε τη γέμιση.
- Τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνουμε τις άκρες και κόβουμε σε κομμάτια 1.5 εκατοστό περίπου.
- Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί που είχαμε στο ψυγείο.
- Τα αφήνουμε 15 λεπτά σε ζεστό μέρος και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.