Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΣΑΛΑΤΕΣ

Ριζότο μανιταριών

Επίπεδο δυσκολίας
60%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

4-6 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι.
  • Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, ώσπου το κρεμμύδι και το πράσο να γίνουν διάφανα. 
  • Προσθέτουμε το κρασί και το μπράντι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  •  Ρίχνουμε το σκορδόλαδο και το ζελεδάκι και ανακατεύουμε ωσότου το ζελεδάκι διαλυθεί.
  • Ήρθε και η ώρα για το ρύζι, το ρίχνουμε και αυτό και σε ένα βραστήρα βράζουμε νερό, ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το νερό.
  •  Προσοχή εδώ πρέπει το νερό να απορροφηθεί σχεδόν όλο και μετά προσθέτουμε ξανά.
  •  Μόλις γίνει το ρύζι, βάζουμε το βούτυρο και μια κούπα παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 
  • Σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.