Επίπεδο δυσκολίας
60%
4-6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό μανιτάρια διάφορα. Εγώ βάζω pleurotus άσπρα μεγάλα, πορτομπέλο και αν έχω κανένα πορτσίνι
- 1 κουταλιά της σούπας σκορδόλαδο
- 1 πράσο
- 1 στικ σέλερι
- 2 κούπες ρύζι arborio
- 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
- 3 κουταλιές της σούπας μπράντι
- Παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι.
- Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, ώσπου το κρεμμύδι και το πράσο να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το κρασί και το μπράντι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το σκορδόλαδο και το ζελεδάκι και ανακατεύουμε ωσότου το ζελεδάκι διαλυθεί.
- Ήρθε και η ώρα για το ρύζι, το ρίχνουμε και αυτό και σε ένα βραστήρα βράζουμε νερό, ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το νερό.
- Προσοχή εδώ πρέπει το νερό να απορροφηθεί σχεδόν όλο και μετά προσθέτουμε ξανά.
- Μόλις γίνει το ρύζι, βάζουμε το βούτυρο και μια κούπα παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε.