Επίπεδο δυσκολίας
80%
6-8 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 2 κολοκυθάκια πράσινα
- 2 κολοκυθάκια κίτρινα ή εναλλακτικά 2 γλυκοπατάτες
- 2 μελιτζάνες
- 2 κόκκινα κρεμμύδια μεγάλα
- 2 ντομάτες
- 2 φύλλα δάφνης
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σάλτσα:
- 4-5 ώριμες ντομάτες
- 4-5 πιπεριές χρωματιστές
- 2 στυκ σέλερι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- Δυόσμο
- Αλάτι, πιπέρι
- Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές φέτες.
- Χαράζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει.
- Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό και παγάκια. Με αυτό το τρόπο οι ντομάτες μας θα ξεφλουδιστούν εύκολα.
- Συγχρόνως σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε στον αέρα και στο grill μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να μπορούν να ξεφλουδιστούν.
- Σε ένα ταψί βαζουμε τη σάλτσα ώστε να καλύψει όλη τη βάση.
- Βάζουμε επάνω τα 2 φύλλα δάφνης.
- Παίρνουμε από μια ροδέλα από όλα τα λαχανικά που έχουμε κόψει και τα βάζουμε κάθετα στο ταψί μας ( όπως στη φωτό 2).
- Στο τέλος σε ένα μπωλάκι χτυπάμε λίγο ελαιόλαδο με βασιλικό και το περιχύνουμε από πάνω.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.
- Στη συνέχεια βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
- Έχουμε κόψει σε κυβάκια το σέλερι και το καρότο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε και αυτά στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σάλτσα.