Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΣΑΛΑΤΕΣ

Ρατατούη

Επίπεδο δυσκολίας
80%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6-8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σάλτσα:

  • Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές φέτες.
  • Χαράζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει.
  • Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό και παγάκια. Με αυτό το τρόπο οι ντομάτες μας θα ξεφλουδιστούν εύκολα.
  • Συγχρόνως σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε στον αέρα και στο grill μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να μπορούν να ξεφλουδιστούν.
  • Σε ένα ταψί βαζουμε τη σάλτσα ώστε να καλύψει όλη τη βάση.
  • Βάζουμε επάνω τα 2 φύλλα δάφνης.
  • Παίρνουμε από μια ροδέλα από όλα τα λαχανικά που έχουμε κόψει και τα βάζουμε κάθετα στο ταψί μας ( όπως στη φωτό 2).
  • Στο τέλος σε ένα μπωλάκι χτυπάμε λίγο ελαιόλαδο με βασιλικό και το περιχύνουμε από πάνω.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
  • Έχουμε κόψει σε κυβάκια το σέλερι και το καρότο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε και αυτά στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σάλτσα.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.