Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΣΑΛΑΤΕΣ

Ρατατούη

Επίπεδο δυσκολίας
80%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6-8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σάλτσα:

  • Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές φέτες.
  • Χαράζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει.
  • Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό και παγάκια. Με αυτό το τρόπο οι ντομάτες μας θα ξεφλουδιστούν εύκολα.
  • Συγχρόνως σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε στον αέρα και στο grill μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να μπορούν να ξεφλουδιστούν.
  • Σε ένα ταψί βαζουμε τη σάλτσα ώστε να καλύψει όλη τη βάση.
  • Βάζουμε επάνω τα 2 φύλλα δάφνης.
  • Παίρνουμε από μια ροδέλα από όλα τα λαχανικά που έχουμε κόψει και τα βάζουμε κάθετα στο ταψί μας ( όπως στη φωτό 2).
  • Στο τέλος σε ένα μπωλάκι χτυπάμε λίγο ελαιόλαδο με βασιλικό και το περιχύνουμε από πάνω.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
  • Έχουμε κόψει σε κυβάκια το σέλερι και το καρότο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε και αυτά στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σάλτσα.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.