Επίπεδο δυσκολίας
60%
25 Πιτάκια
ΥΛΙΚΑ
- Περίπου 25 πιτάκια
- 15-20 φέτες παστουρμά
- 2 ντομάτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 100γρ. παρμεζάνα
- 50γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί
- Μαυροκούκι
- 1 αυγό
- 50γρ. βούτυρο
- Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες των 10 περίπου εκατοστών ( στα 3).
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα υγρά (εγώ ψιλοέκοψα μόνο το γύρω γύρω. Το μέσα με τα σπόρια δε το χρησιμοποίησα).
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τρίβουμε την παρμεζάνα και κόβουμε σε κομματάκια περίπου στο μέγεθος ζαριού το κατσικίσιο τυρί.
- Αφαιρούμε το τσεμένι από τον παστουρμά.
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Με πινέλο αλείφουμε το φύλλο μας, βάζουμε στο πάνω μέρος της λωρίδας, στη μέση σε κομματάκια, περίπου 1 φέτα παστουρμά, 5 -6 κομματάκια από πιπεριά και άλλα τόσα από ντομάτα, ένα κομματάκι κατσικίσιο τυρί και μια πρέζα παρμεζάνα (όσο πιάσουμε με τα τρία δάχτυλα).
- Διπλώνουμε και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
- Το τυλίγουμε και αλείφουμε πάλι με βούτυρο.
- Αφού τα κάνουμε όλα, χτυπάμε ένα αυγό, τα αλείφουμε, ρίχνουμε από πάνω μαυροκούκι και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 35 λεπτά στους 180.