Επίπεδο δυσκολίας
40%
4 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 2 γλυκοπατάτες
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 2 σακουλάκια ρεβύθια στον ατμό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Άνηθο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
- Παίρνουμε τις γλυκοπατάτες και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε γύρω γύρω.
- Τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά ή στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 50 λεπτά (αν θέλεις ετοιμάζεις τις πατάτες από το προηγούμενο βράδυ την ώρα που θα βλέπεις τηλεόραση).
- Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι με το κρεμμύδι και τον άνηθο.
- Μόλις μαλακώσει το κατεβάζεις από το μάτι.
- Συγχρόνως σε ένα μικρό ταψάκι ρίχνουμε τα ρεβύθια με λίγη πάπρικα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφού είναι έτοιμες η γλυκοπατάτες, δηλαδή έχουν μαλακώσει, τις βγάζουμε, τις κόβουμε στη μέση και με ένα πιρούνι της πατάμε να γίνουν σαν βαρκούλα από μέσα.
- Προσθέτουμε σπανάκι και ρεβύθια και από πάνω ρίχνουμε φέτα τριμμένη.
- Αν είσαι vegan μπορείς να βάλεις φυτικό τυρί.
- Το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και έτοιμο.