Επίπεδο δυσκολίας
40%
6-8 Τεμάχια
ΥΛΙΚΑ
- 3 παντζάρια μέτρια
- 50γρ. καρύδια
- 1 λεμόνι
- 100γρ. βρώμη
- 100γρ. ανθότυρο ή vegan τυρί
- 3-4 φυλλαράκια δυόσμο
- 1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σκορδόλαδο ή 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Βράζουμε για 5 λέπτα το πληγούρι.
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα τρίβουμε στο ρεντέ (στο λεπτό μέρος).
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντζάρι, το λεμόνι, το ανθότυρο τριμμένο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βρασμένο πλιγούρι, το δυόσμο, το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Στο multi βάζουμε τα καρύδια και τη βρώμη και τα κάνουμε σκόνη (όσο πιο πολύ μπορούμε) και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε και πλάθουμε σε 6-8 μπιφτέκια, αναλόγως το μέγεθος που θα τα θέλουμε.
- Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά, στα μισά τα γυρίζουμε.