Επίπεδο δυσκολίας
40%
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλο μπρόκολο
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- Βράζουμε νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε μέσα τα μπουκετάκια μπρόκολο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ).
- Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
- Τα χτυπάμε να γίνουν πολτός (σε περίπτωση που δε κόβονται καλά προσθέτουμε λίγο νερό).
- Αφού τα χτυπήσουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε 10 λεπτά.
- Μετά τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα στραγγίζουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
- Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα 2 αυγά, το αλάτι, τη πάπρικα, το σκόρδο, τη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.
- Πατάμε με το χέρι και δημιουργούμε μια στρογγυλή ή τετράγωνη βάση πάχους περίπου 1 -1,5 εκατοστό.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Αφαιρούμε και προσθέτουμε ότι θέλουμε. Εμείς προτιμήσαμε να βάλουμε μόνο λαχανικά, χρωματιστές πιπεριές, κομμάτια φρέσκια μοτσαρέλα, ελιές. Ο καθένας με τα γούστα του.
- Το βάζουμε ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά και είναι έτοιμο.