5 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 μέτριο κόκκινο λάχανο
- 1 lime
- 4-5 φέτες μπέικον
- Παρμεζάνα
- Κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, ρίγανη
Σοτάρουμε το μπέικον σε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε και ξύσμα από ένα lime.
Το αφαιρούμε μόλις ροδίσει και βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το λάχανο ψιλοκομμένο σε λωρίδες και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό.
Μόλις μαλακώσει το αλέθουμε με το ράβδο μπλέντερ και μετά το σουρώνουμε.
Αυτό που θα σουρώσουμε το ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι. Το υπόλοιπο το κρατάμε.
Συγχρόνως έχουμε βάλει τα μακαρόνια και λίγο πριν βράσουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τον μωβ χυλό και προσθέτουμε 1-2 κουτάλες νερό από τη κατσαρόλα που τα βράζαμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξουν τα υγρά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με λίγα κομματάκια μπέικον, και λίγο ξύσμα από lime.