Επίπεδο δυσκολίας
20%
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι μεγάλη 400γρ.
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 30γρ. παρμεζάνα
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα.
Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί και τον αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το καλαμπόκι και τη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε έως ότου αρχίσει να κοχλάζει.
Το κατεβάζουμε από το μάτι και με το ραβδομπλέντερ το αλέθουμε σε ημι-λεία υφή.
Ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το κόλιανδρο και την πιπεριά σε κυβάκια.
Τέλος αλατοπιπερώνουμε.