Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΨΑΡΙ / ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Μπακαλιάρος με πουρέ καλαμπόκι

Επίπεδο δυσκολίας
20%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα.

  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί και τον αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές.

  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί.

  • Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  • Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν και τα διατηρούμε ζεστά.

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το καλαμπόκι και τη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε έως ότου αρχίσει να κοχλάζει.

  • Το κατεβάζουμε από το μάτι και με το ραβδομπλέντερ το αλέθουμε σε ημι-λεία υφή.

  • Ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το κόλιανδρο και την πιπεριά σε κυβάκια.

  • Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.