Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΨΑΡΙ / ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Μανέστρα της Σαμοθράκης

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

4-6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη γάμπαρη, αφού την έχουμε καθαρίσει, 5 λεπτά ίσα ίσα να πάρει μια βράση.
  • Κόβουμε το καλαμάρι σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές.
  • Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τους σπόρους γλυκάνισου και ανακατεύουμε.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το νερό που είχαμε βράσει τη γάμπαρη.
  • Προσθέτουμε επίσης τη γάμπαρη μέσα.
  • Μόλις είναι έτοιμο το μανεστράκι, ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί 2 λεπτά και σερβίρουμε με ξύσμα από λεμόνι

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.