Επίπεδο δυσκολίας
40%
4-6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. μανεστράκι
- 250γρ. γάμπαρη
- 2-3 καλαμαράκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι του καφέ ούζο
- 2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα από λεμόνι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη γάμπαρη, αφού την έχουμε καθαρίσει, 5 λεπτά ίσα ίσα να πάρει μια βράση.
- Κόβουμε το καλαμάρι σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τους σπόρους γλυκάνισου και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το νερό που είχαμε βράσει τη γάμπαρη.
- Προσθέτουμε επίσης τη γάμπαρη μέσα.
- Μόλις είναι έτοιμο το μανεστράκι, ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί 2 λεπτά και σερβίρουμε με ξύσμα από λεμόνι