Επίπεδο δυσκολίας
40%
4-5 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 μπρόκολο
- 400γρ. σολομό σε κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 στικ σέλερι
- 150γρ. καρύδια
- 1 κρέμα γάλακτος 500γρ.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 10 λεπτά.
- Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το σκόρδο με τα καρύδια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο, αφού το έχουμε στραγγίσει, το σέλερι κομμένο σε κυβάκια και το σολομό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε 5 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.
- Έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας (θεωρώ ότι ιδανικότερα είναι τα λιγκουίνι) και αφού τα στραγγίζουμε τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.
- Σερβίρουμε αμέσως, όποιος θέλει προσθέτει κεφαλοτύρι.