Επίπεδο δυσκολίας
60%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 6 κοπανάκια κοτόπουλο
- 500γρ. μπάμιες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουτάλι της σούπας πελτέ
- 1 κουτάλι της σούπας μπαλσάμικο
- 1 κουτάλι της σούπας μέλι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτάλι της σούπας πάπρικα
- 1 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ντοματάκι κονκασέ
- Σοτάρουμε τα κοπανάκια σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα.
- Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ.
- Το αφήνουμε για 5 λεπτά και βάζουμε το μπαλσάμικο, το μέλι το κράσι, τα φύλλα δάφνης, την Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες και την πάπρικα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ντοματάκι.
- Αφού πάρει βράση το κατεβάζουμε από το μάτι και το ρίχνουμε στη γάστρα.
- Μετά ρίχνουμε τις μπάμιες μας από πάνω και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και μισό ποτήρι νερό.
- Το ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για άλλα 10-15 λεπτά.