Επίπεδο δυσκολίας
40%
6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 10 κολοκυθάκια
- 250γρ. καστανό ρύζι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2-3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 8 γαύρους
- 15 ελιές χωρίς κουκούτσι
- Παρμεζάνα
- Άνηθο
- Σουμάκ ή κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το καστανό ρύζι για 30 λεπτά περίπου.
- Όση ώρα βράζει το ρύζι μας, κόβουμε τη πιπεριά και τη ντομάτα σε κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Καθαρίζουμε το γάυρο (βγάζουμε και το κόκκαλο) και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τον γάυρο.
- Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μας.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι μας τρίβουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε και κόβουμε τις ελιές.
- Την ώρα που γίνεται η γέμιση καθαρίζουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση (όπως στη φωτό).
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα.
- Γεμίζουμε με τη γέμιση όταν είναι έτοιμη και ψήνουμε στους 200 για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.