Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΣΑΛΑΤΕΣ

Κολοκυθάκια παπουτσάκια

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το καστανό ρύζι για 30 λεπτά περίπου.
  • Όση ώρα βράζει το ρύζι μας, κόβουμε τη πιπεριά και τη ντομάτα σε κυβάκια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Καθαρίζουμε το γάυρο (βγάζουμε και το κόκκαλο) και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τον γάυρο.
  • Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μας.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι μας τρίβουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε και κόβουμε τις ελιές.
  • Την ώρα που γίνεται η γέμιση καθαρίζουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση (όπως στη φωτό).
  • Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα.
  • Γεμίζουμε με τη γέμιση όταν είναι έτοιμη και ψήνουμε στους 200 για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.