Επίπεδο δυσκολίας
20%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 7-8 καρότα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 πατάτα μικρή
- 1 πράσο
- 1 κομμάτι τζίντζερ
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή αν δεν έχετε ένα βιολογικό χωρίς γλουτένη
- 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα καρύδας
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να τσιγαριστεί.
- Κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες και το πράσο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια βάζουμε το ζωμό μας, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μπορούμε να τρυπήσουμε τα καρότα μας.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις).
- Μόλις το πολτοποιήσουμε όλο, προσθέτουμε το γάλα καρύδας ή τη κρέμα γάλακτος.
Για το σερβίρισμα χρειαζόμαστε:
- 1 κουτάλι της σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος φυτική ή γάλα καρύδας
- Μαϊντανό
- Σπόρους της αρεσκείας σας
- Μοσχοκάρυδο
Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο.