Επίπεδο δυσκολίας
40%
4-6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση με σπανάκι:
- 1 πακέτο κανελόνια
- 500γρ. σπανάκι
- 300γρ. ανθότυρο
- 20γρ. κουκουνάρι
- Άνηθο
- 1 κουτάλι της σούπας παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 100γρ. φρέσκο βούτυρο
- 100γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
- Το αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε το ανθότυρο και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι έχουμε βάλει το κουκουνάρι και το καβουρντίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Μετά το βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το σπανάκι.
- Το ανακατεύουμε και αφού δεν έχει υγρά προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά σιγά το γάλα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Tip: Αφήνουμε να κρυώσουν οι γεμίσεις για να μη καούμε. Βάζουμε τα κανελόνια προσεκτικά στο ταψί για να μη χαλάσει η όψη τους, αφήνοντας μικρά κενά ώστε να πάει η μπεσαμέλ παντού. Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε λίγη παρμεζάνα.