Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Κανελόνια με σπανάκι

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

4-6 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση με σπανάκι:

Για τη μπεσαμέλ:

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
  • Το αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε το ανθότυρο και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι έχουμε βάλει το κουκουνάρι και το καβουρντίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Μετά το βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το σπανάκι.
  • Το ανακατεύουμε και αφού δεν έχει υγρά προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά σιγά το γάλα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Tip: Αφήνουμε να κρυώσουν οι γεμίσεις για να μη καούμε. Βάζουμε τα κανελόνια προσεκτικά στο ταψί για να μη χαλάσει η όψη τους, αφήνοντας μικρά κενά ώστε να πάει η μπεσαμέλ παντού. Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε λίγη παρμεζάνα.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.