Επίπεδο δυσκολίας
60%
6 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο κανελόνια
- 450γρ. μοσχαρίσιο κιμά ελιά
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 καρότο
- 1 κρεμύδι
- 1 ζελέ βοδινό κύβο bio ή 250ml βοδινό ζωμό
- 250ml νερό
- 300γρ. φρέσκια ντομάτα
- 50ml κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 πρέζα κανέλα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 100γρ. φρέσκο βούτυρο
- 100γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ψιλοκόβουμε το σέλερι και το κρεμμύδι και τρίβουμε το καρότο.
- Σοτάρουμε και προσθέτουμε τον κιμά.
- Τον πατάμε με πηρούνι για να μην έχει μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό ή το κύβο, το κρασί, τη τριμμένη ντομάτα, τη δάφνη, τη κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα κανελόνια.
- Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
- Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά σιγά το γάλα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.