Επίπεδο δυσκολίας
40%
6-8 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 5 μελιτζάνες φλάσκες
- 5 κρεμμύδια
- 1 αβοκάντο
- 1 λάιμ
- 2-3 ντομάτες ώριμες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 5 πιπεριές πράσινες
- 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη καρύδας (ή ότι ζάχαρη έχετε)
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180 μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά.
- Όσο ψήνουμε τις μελιτζάνες, βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το αβοκάντο, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά και προσθέτουμε το λάιμ και τις ντομάτες, αφού τις έχουμε κάνει χυμό.
- Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
- Αφήνουμε να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά και σβήνουμε το μάτι μας.
- Πατάμε το μέσα από τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις γεμίζουμε.
- Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί, ίσα ίσα να καλύψει το πάτο και πασπαλίζουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο πάνω κάτω για 20 λεπτά.
Αν μας περισσέψει γέμιση:
- 1 κουτάλι της σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος φυτική ή γάλα καρύδας
- Μαϊντανό
- Σπόρους της αρεσκείας σας
- Μοσχοκάρυδο
Φρυγανίζουμε ψωμάκι και απλώνουμε πάνω φέτα. Τρίβουμε λίγο τυρί.