Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

VEGAN, ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΣΑΛΑΤΕΣ

Ιμάμ μπαϊλντί

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6-8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180 μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά.
  • Όσο ψήνουμε τις μελιτζάνες, βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το αβοκάντο, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά και προσθέτουμε το λάιμ και τις ντομάτες, αφού τις έχουμε κάνει χυμό.
  • Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
  • Αφήνουμε να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά και σβήνουμε το μάτι μας.
  • Πατάμε το μέσα από τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις γεμίζουμε.
  • Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί, ίσα ίσα να καλύψει το πάτο και πασπαλίζουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στο πάνω κάτω για 20 λεπτά.

Αν μας περισσέψει γέμιση:

Φρυγανίζουμε ψωμάκι και απλώνουμε πάνω φέτα. Τρίβουμε λίγο τυρί.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.