Νόστιμες συνταγές για όλους!

VEGAN, ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΣΑΛΑΤΕΣ

Ιμάμ μπαϊλντί

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

6-8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 180 μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά.
  • Όσο ψήνουμε τις μελιτζάνες, βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το αβοκάντο, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά και προσθέτουμε το λάιμ και τις ντομάτες, αφού τις έχουμε κάνει χυμό.
  • Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
  • Αφήνουμε να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά και σβήνουμε το μάτι μας.
  • Πατάμε το μέσα από τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις γεμίζουμε.
  • Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί, ίσα ίσα να καλύψει το πάτο και πασπαλίζουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στο πάνω κάτω για 20 λεπτά.

Αν μας περισσέψει γέμιση:

Φρυγανίζουμε ψωμάκι και απλώνουμε πάνω φέτα. Τρίβουμε λίγο τυρί.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.