Επίπεδο δυσκολίας
20%
4 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. φακή
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 φινόκιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 baby corn
- 2 λουκάνικα χωριάτικα @fotiadis_farm όχι πικάντικα
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- Ελαιόλαδο
Για τη σως:
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Ρίγανη ή θυμάρι
- Βράζουμε τη φακή με τα φύλλα δάφνης για 15 περίπου λεπτά, χωρίς να διαλυθούν οι φακές.
- Κόβουμε τα λαχανικά και τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και μόλις μαλακώσουν τα σβήνουμε.
- Θέλουν περίπου 15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τις φακές, τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα και από πάνω ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού.
- Για τη sauce βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ, τα χτυπάμε και περιχύνουμε από πάνω τη σαλατιέρα μας.