Επίπεδο δυσκολίας
80%
8-10 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 125γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κρόκο
- 50ml γάλα
- 250γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση:
- 2 κούπες πουρέ από πατάτα Περού (15 περίπου πατάτες)
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
- 4 κουτάλια της σούπας αγαύη
- 3 κουτάλια της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουτάλια της σούπας corn flower
- 1 στικ βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, κάνουμε μια λακούβα και βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το πλάθουμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα και μοιάζει με άμμο.
- Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα, το οποίο το έχουμε βράσει με λίγη λεβάντα και το έχουμε βάλει στο ψυγείο να κρυώσει.
- Το ζυμώνουμε και το κάνουμε μια μπάλα. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον.
- Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με τον πλάστη.
- Παίρνουμε τη ζύμη προσεκτικά, τη βάζουμε στο ταψί και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
- Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη μία λαδόκολλα και βάζουμε όσπρια από πάνω για να μην φουσκώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε να γίνουν πουρές.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα.
- Τη βάζουμε πάνω στη ζύμη.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.