Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΠΙΤΣΕΣ / ΠΙΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Γλυκιά τάρτα με μωβ πατάτα Περού

Επίπεδο δυσκολίας
80%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

8-10 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, κάνουμε μια λακούβα και βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το πλάθουμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα και μοιάζει με άμμο.
  • Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα, το οποίο το έχουμε βράσει με λίγη λεβάντα και το έχουμε βάλει στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Το ζυμώνουμε και το κάνουμε μια μπάλα. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον.
  • Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με τον πλάστη.
  • Παίρνουμε τη ζύμη προσεκτικά, τη βάζουμε στο ταψί και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
  • Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη μία λαδόκολλα και βάζουμε όσπρια από πάνω για να μην φουσκώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε να γίνουν πουρές.
  • Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα.
  • Τη βάζουμε πάνω στη ζύμη.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.