Επίπεδο δυσκολίας
40%
6-8 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 4 ντομάτες
- 4 πιπεριές πράσινες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 λεμόνι
- 250γρ. ρύζι
- 200γρ. πλιγούρι
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Έχουμε τρίψει το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, και το καρότο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να τραβήξει τα υγρά και προσθέτουμε το ρύζι, αφού το έχουμε πλύνει και το πλιγούρι.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ντομάτα που έχουμε κάνει πολτό από τις ντομάτες που αδειάσαμε.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο.
- Στίβουμε ένα λεμόνι και περιχύνουμε σε όλο το τηγάνι μας.
- Τέλος προσθέτουμε μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε σε ψηλή φωτιά μέχρι τα τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά.
- Αφού κρυώσει η γέμιση, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες μας.
- Ρίχνουμε νερό στο ταψί ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση και αλάτι από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 για 40 περίπου λεπτά.