Food Blogger

Νόστιμες συνταγές για όλους!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΨΑΡΙ / ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Γαριδομακαρονάδα

Επίπεδο δυσκολίας
40%
food-drinks-kitchen-solid-towel-fork-knife

5 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε τα κεφάλια για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα, σε μια κατσαρόλα με νερό.
  • Τα αφαιρούμε και στο ίδιο νερό μόλις βράσει, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το ούζο, περιμένουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε κάνει πολτό.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να τραβήξει τα πολλά υγρά.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο, το βασιλικό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το γλυκάνισο, τις γαρίδες και σκεπάζουμε ξανά.
  • Συγχρόνως δοκιμάζουμε τα μακαρόνια να είναι aldente και με μια λαβίδα τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι που έχουμε τη σάλτσα.
  • Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε το τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.
  • Προσθέτουμε από πάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγές παρόμοιας κατηγορίας

Diana

FOOD BLOGGER

Γεια σας και καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!  ➔  

Αγαπημένα
Εγγραφή

Μείνετε ενημερωμένοι με νέες συνταγές

Χρησιμοποιούμε cookies για τη καλύτερη εμπειρία χρήσης της σελίδας.