Επίπεδο δυσκολίας
40%
5 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 700γρ. γαρίδες
- 3-4 ντομάτες ώριμες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλάκια της σούπας βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
- Βασιλικό
- 1/2 σφηνάκι ούζο
- 1-2 αστερίσκους γλυκάνισο
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε τα κεφάλια για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα, σε μια κατσαρόλα με νερό.
- Τα αφαιρούμε και στο ίδιο νερό μόλις βράσει, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το ούζο, περιμένουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε κάνει πολτό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να τραβήξει τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο, το βασιλικό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το γλυκάνισο, τις γαρίδες και σκεπάζουμε ξανά.
- Συγχρόνως δοκιμάζουμε τα μακαρόνια να είναι aldente και με μια λαβίδα τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι που έχουμε τη σάλτσα.
- Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε το τηγάνι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.
- Προσθέτουμε από πάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό.