Επίπεδο δυσκολίας
40%
4 Μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 γλυκοπατάτα ή πατάτα
- 1 άσπρο κρεμμύδι
- 4 αυγά
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Τρίβουμε στο ρεντέ στο χοντρό, τη πατάτα και το κρεμμύδι, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ένα αυγό.
- Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Πλάθουμε 4 (μπιφτέκια) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα αφήνουμε 3 λεπτά από κάθε μεριά.
- Αφού έχει γίνει σχεδόν και από τις δύο πλευρές με μια κούπα κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε το αυγό μας με προσοχή ώστε να μπει στο κενό.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε 6-7 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ότι επιθυμεί ο καθένας. Ντοματίνια, μύρτιλα, βατόμουρα, μπέικον, φέτα, φρέσκο κρεμμυδάκι.